BBQ Blog - Lauw warme winter carpaccio - Dave Thimister - Barbarossa BBQ - BBQ Shop Limburg
  • Lorem ipsum

Lauw warme winter carpaccio - Dave Thimister - Barbarossa BBQ

15 Feb 2022
door DaveThimister - Barbarossa BBQ

Lauw warme winter carpaccio op een crème van kastanje champignons

Hoofdgerecht voor 4-6 personen, voorgerecht om te delen 6-10 personen

 

Ingrediënten:

400g kastanje champignons

1 rode ui

2 teentjes knoflook

125 gram creme fraiche

1 kg diamanthaas ( of ander mooi stuk rundersteak)

25g Rub naar keuze (wat ik lekker vind: Oakridge Carne Crosta )

100 ml Wicked Que chicken & rib sauce
Ca. 20ml lekkere azijn
100g Cherry tomaten 

1 handje Amadelen of pecannoten

40g Rucola.

 

Bereidingswijze:

BBQ voorbereiden voor direct grillen op 200 graden, vlees rubben en laten intrekken.

 

Ui en knoflook fijn snijden en aan fruiten in een koekenpan met wat olie.

Champignons klein snijden en bij de knoflook en ui voegen en mee bakken tot de champignons beginnen bruin te kleuren. Als alles gaar en gekleurd is in de blender fijn malen (of op de snijplank fijn hakken met een scherp mes) en mengen met de crème fraîche en op smaak brengen met peper en zout.

 

Amandelen hakken en kort roosteren in een hete droge pan of skillet.

 

Vlees kort grillen tot een kerntemperatuur van 45ºC en buiten de BBQ onder een beetje alufolie laten rusten.

 

Ondertussen de Wicked Que saus mengen met de azijn dat hij mooi vloeibaar word (siroop dikte) .

Snijdt de cherrytomaten in vieren Het vlees trancheren in in dunne plakken.

 

Bord of plank dresseren met de champignons crème, vlees mooi verdelen over de crème en garneren met de amandelen, tomaten en rucola .

 

Als laatste wat Wicked Que saus over het geheel schenken. 

 

Smakelijk!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »