• Lorem ipsum

BBQ SWEET POTATO - RECEPT - BBQ HERO

23 Feb 2021
door Ilse Grooten

BBQ SWEET POTATO MET DIP

Ik ben een ware liefhebster van écht alles met zoete aardappel. Ik vind ze heerlijk in een lasagne, geroosterd uit de oven maar het allerlekkerst vind ik ze gepoft van de BBQ. De kleur van zoete aardappel staat super mooi op je bord en eigenlijk kun je ze met bijna alles combineren. Dit recept is lekker met stukje gegrild rood vlees van de BBQ een simpele groene salade maar ook gerookte zalm. Wil je het vegetarisch houden dan eet je bij deze gepofte aardappel een goed gevulde groene salade met noten en olijven.  

Het voordeel van zoete aardappels poffen op de BBQ is dat je er vrijwel geen omkijken naar hebt als de BBQ op de juiste temperatuur is. Je legt ze er gewoon met schil en al op en hoeft alleen maar ongeveer een uurtje te wachten, want dat zijn ze superzacht en gaar. Maak je heerlijke zoete, zachte met een grillsmaak aardappel af met een dipsausje.

O ja en poffen in de oven kan natuurlijk ook!

BBQ MUST HAVES

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

8stukszoete aardappels met schil
5eetlepelmagere yoghurt
5eetlepelmayonaise
1theelepelbalsamicoazijn
1eetlepelcitroensap 
1teenknoflook, geperst
10gramplatte peterselie, fijngehakt
10grambieslook, fijngehakt
1stuksrode ui, gesneden in fijne ringen
  peper & zout 

BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE

  • Breng je Kamado BBQ op een temperatuur van 200ºC, handig is als je een baking stone, platesetter of deflector (als hitteschild) gebruikt, dan werkt je BBQ als een oven;
  • Leg de zoete aardappels op het rooster en laat ze in ongeveer een uurtje gaar poffen, draai ze regelmatig. Ze zijn gaar, als het vruchtvlees zacht aanvoelt als je tegen de schil drukt;
  • Maak onder het poffen het dipsausje. Hiervoor meng je de yoghurt, mayo, het citroensap en de balsamicoazijn. Breng de dip op smaak met 2/3 van de gehakte kruiden, de geperste knoflook en peper & zout;
  • Zodra de aardappels gaar zijn, halveer je ze en maak je deze af met de dip, de resterende gehakte platte peterselie en bieslook en de fijn gesneden rode ui.

 

BBQTIP

Ben je niet zo van de yoghurtdip serveer deze SWEET POTATO dan met één van onze Hot Sauces.

 

Beste BBQ HEROES, laat maar gaan met die SWEET POTATO op de kamado!

ILSE van BBQ SHOP Limburg

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »