BBQ Blog - WILDZWIJNSTOOF MET CHIPOTLE-ROZIJNEN - Jord Althuizen - BBQ HERO - BBQ Shop Limburg
  • Lorem ipsum

WILDZWIJNSTOOF MET CHIPOTLE-ROZIJNEN - Jord Althuizen - BBQ HERO

22 Dec 2021
door Jord Althuizen

WILDZWIJNSTOOF MET CHIPOTLE-ROZIJNEN uit Smokey Goodness Winter BBQ

Oh man, wat was dit een hit! Tijdens een bar koude shoot diep in de Finse sneeuw hing deze stoof te pruttelen boven een vuur tussen twee schuilhutjes in. De verwarmende geur werd met het kwartier sterker, en toen we uiteindelijk konden aanvallen zag je boven de dampende kommen alleen maar glunderende gezichten. Deze combo van robuust wild zwijn, zoet-pittige rozijnen en kruidige koek is misschien wel de beste stoofschotel die we ooit hebben bedacht, maar het oordeel is aan jou – maken dus!

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

CHIPOTLE-ROZIJNEN

60 ml chipotle-tabasco

60 ml worcestersaus

60 ml sherryazijn

75 g blanke rozijnen

75 g rozijnen

50 g boter

1,2 kg everzwijnstoofvlees, in stukjes van 2 cm gesneden

3 winterpenen, geschild en in blokjes gesneden

3 knoflooktenen, grof gehakt

600 g krielaardappels in de schil

150 ml rodewijnazijn

1 l rode wijn

500 ml water

5 takjes tijm

5 laurierblaadjes

1 el jeneverbessen

2 el pimentkorrels

400 g kastanjechampignons

200 g zilveruitjes, uitgelekt

zout en versgemalen zwarte peper

350 g ontbijtkoek, in kleine blokjes gesneden

 

Benodigdheden

kampvuur of open BBQ

Dutch oven

Soeplepel

 

Bereidingswijze

Duur: voorbereiding 1 dag, bereiding 4 uur

Meng de tabasco met de worcestersaus en sherryazijn. Voeg alle rozijnen toe en laat ze

een nacht wellen.

Bouw een kampvuur of stook een open BBQ op en verwarm hierboven de Dutch oven. Smelt de boter in de pan en laat hem bruin worden, voeg het vlees toe en bak het al roerend rondom bruin. Doe de winterpeen, knoflook en krielaardappels erbij en schep goed om. Voeg de overige ingrediënten behalve de ontbijtkoek toe en laat het geheel

circa 3,5 uur zachtjes sudderen boven het vuur, tot het vlees mals en zacht is geworden.

Schep met een soeplepel de helft van het vocht uit de pan en vermeng het vocht zorgvuldig met de ontbijtkoek. Voor een mooi resultaat zorg je dat er geen klontjes meer in zitten en de ontbijtkoek goed is opgelost. Doe dit koekmengsel in de pan, roer goed en laat de wildzwijnstoof nog circa 30 minuten trekken tot hij is ingedikt.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »