Workshop BBQ technieken - 4 gangen
Tijdens deze BBQ technieken masterclass gaan jullie in groepen van 4-6 personen aan de slag op één van onze BBQ’s en koken jullie onder onze begeleiding een volledig 4 gangen menu van de BBQ. Lees meer
COVID-19 INFO - WORKSHOPS & MASTERCLASSES
We zijn weer open! Met ingang van 1 september 2020 hebben we de draad weer opgepakt en kun je bij ons, door een paar aanpassingen, weer veilig & ontspannen deelnemen aan één van onze workshops & masterclasses.
Zoals we allemaal ondertussen gewend zijn vragen wij iedereen regelmatig Omdat onze keuken wat compact bemeten is zullen we in de keuken met mondkapjes op gaan werken. In de eetkamer is er voldoende plek om per 2 personen op een veilige afstand van elkaar te zitten zonder mondkapje. Onze bar werkt met zelfbediening dus ook daar wordt kruisbesmetting geminimaliseerd.
We hanteren net zoals in andere horeca gelegenheden dezelfde regels, we kunnen gewoon aan tafel zitten met voldoende afstand per minimaal 2 personen.
Lekker barbecuen is geen kunst als je de techniek maar beheerst!
Bij kookstudio Etenschap & BBQ Shop Limburg in Klimmen is de BBQ ons meest belangrijke kooktoestel. Eigenlijk kun je haast alles wat in een oven en op het fornuis kan maken ook op een BBQ maken, mits je de techniek beheerst en vooral ook begrijpt, en je beschikt over een “goede” BBQ. Dat laatste klinkt heel ingewikkeld en duur maar met een eenvoudige kogelbarbecue met een thermometer in het deksel kom je al heel ver. Tijdens de BBQ technieken masterclass leer je de 4 basis technieken roken, grillen, indirect en bakken. Deze BBQ workshop is een aanrader voor iedere die enthousiast wordt van een BBQ waar meer vanaf komt dan een worstje en een speklapje.
Wat leren we je?
Tijdens deze BBQ technieken masterclass gaan jullie in groepen van 4-6 personen aan de slag op één van onze BBQ’s en koken jullie onder onze begeleiding een volledig 4 gangen menu van de BBQ. Het begint met een goed vuurtje, als je het vuur de baas bent ben je nl al halverwege. De vier gangen staan in het teken van een basis BBQ techniek die je niet mag missen:
- Grillen - de perfecte steak schroei je dicht en gaar je langzaam verder tot perfectie
- Indirect roosteren - nooit meer lapjes vlees draaien, ideaal voor grote delen en bijvoorbeeld hele kippen
- Roken - Een BBQ geeft van zichzelf al smaak, voeg daar nog een beetje rookhout of kruiden aan toe en het wordt uniek
- Bakken - Een toetje hoort erbij, ook gebak en desserts kun je prima bereiden op de BBQ.
Door deze 4 technieken te beheersen kun je eindeloos variëren op je BBQ. Wij gaan in ieder geval het volgende menu maken:
- Warm gerookte zalm, gepofte zoete aardappel en venkel (ROKEN)
- The ultimate grilled steak sandwich (GRILLEN)
- Hele kip- gepofte aardappel en maissalade (ROOSTEREN)
- Cinnamon roll's van de BBQ met vanille roomijs (BAKKEN)
€77,50 p.p. incl. een royaal BBQ diner & recepten, ex dranken
18:00 - 23:00 uur