Saus.Guru - Orange Delight - Dry Rub 180g
Denk bij de Orange Delight Rub aan Low & Slow BBQ bereidingen van o.a. Pulled Pork 2.0, gevogelte, lams- en kalfsvlees, witvis, zalm, kreeft en gamba’s.
Door het lage zoutpercentage komen de frisse en heldere smaken goed naar voren.
Lees meer
De Orange Delight dry rub van Saus.Guru is gemaakt voor koks en pitmasters die buiten de box durven denken. De samenstelling van deze mix is geïnspireerd op smaken uit het Noord Afrika, Midden-Oosten, Azië, het caribisch gebied. Het smaken en geuren die door het gebruik van deze rub vrijkomen zijn verbluffend. Het prikkelt de zintuigen en stimuleert het brein een reis te maken naar culinaire exotische oorden. De frisse, exotische samenstelling van Saus.Guru’s Orange Delight Dry Rub vormt de ideale combinatie met de bijpassende saus Passion & Liquorice van Saus.Guru; een saus die bekend staat als “The Hoisin Sauce of the North”. Met dit duo bent je dus verzekerd van een echt WOW-effect tijdens de ambitieuzere BBQ-sessies. Denk bij de Orange Delight Rub aan Low & Slow BBQ bereidingen van met name Pulled Pork 2.0, of bijvoorbeeld gevogelte, lams- en kalfsvlees, witvis en zalm en schaaldieren zoals kreeft en gamba’s. Door de lage dosis zout komen de frisse en heldere smaken in deze rub goed naar voren. BBQ vaker met interessante groenten en geef zo nog meer smaakbeleving en diversiteit aan je gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een brede range aan geroosterde groenten, zoals knolselderij, aubergine, courgette, paprika en uien, zoete aardappels, pompoenen, (spits)kool en nog veel meer. Opgelost in water (50 gram/L warm water) en met de toevoeging van 14 gram zeezout heb je in een handomdraai de perfecte pekel (brine) gemaakt. Perfect om vlees, vis, gevogelte en groenten in te marineren voorafgaande kooktechnieken als roken, Low en Slow roosteren of sous vide bereidingen. De Pitmaster Collectie - De ultieme Rub & Saus combinatie Het Verhaal pit-ma-ster ['pĭt-mæ-ster]. Zelfstandig naamwoord (meervoud pitmasters) Iemand die een barbecuepit bedient. Soms een uiting van respect voor iemand die bedreven is in het barbecueën. Deze collectie is ontwikkeld samen met pitmasters, speciaal voor pitmasters en de serieuzere BBQ-er met een bovengemiddelde interesse voor smaken en BBQ-bereidingen. Voor zover bekend is deze Pitmaster Collectie de eerste serie van competition level smaakverrijkers waarin Dry Rubs en BBQ Sauzen smaak-technisch op elkaar afgestemd zijn ontwikkeld. Zoals wijn en spijs op elkaar zijn afgestemd in de betere restaurants. Met Saus.Guru’s Pitmaster Collection heeft u dan ook een unieke serie producten in handen. De sauzen in de Pitmaster Collection zijn gebaseerd op de wedstrijd-sauzen die gewoonlijk worden gebruikt in American Style BBQ kampioenschappen, maar met een twist. De chefs van Saus.Guru hebben de smaken van deze collectie afgestemd op de Europese, meer verfijnde tong. Zo zijn de sauzen uit de Pitmaster Collection niet zo overweldigend zuur als veel van de andere sauzen in dit segment. Ze zijn ook niet zo extreem zoet. Dit alles om meer evenwicht te brengen in de perceptie van hun algemene smaak en om alle smaakkarakters in de saus de ruimte te geven die nodig is om goed ervaren te worden. Bovendien zijn ze iets dikker dan gewoonlijk op de markt te vinden is. Dit komt de eindgebruiker uitstekend van pas bij het zogenaamde glazen, coaten en het bekende "candy-en" van producten bij Low & Slow Cooking. De Pitmaster Collection Dry Rub Serie is samengesteld uit de beste ingrediënten. Topklasse specerijen die met uiterste precisie zijn verwerkt tot korrels van de juiste grootte (schnitt). Dit zorgt voor een optimale verdeling van de deeltjes en daarmee voor de perfecte 'schors', ofwel bark. Deze rubs hebben ook een betere zoutbalans om de smaken van de kruiden en specerijen niet te verdringen.