• Lorem ipsum

LAMSBOUT MET KRUIDEN & PISTACHENOTEN - RECEPT - BBQ HERO

10 Mar 2021
door Ilse Grooten

LAMSBOUT MET KRUIDEN & PISTACHENOTEN VAN DE BBQ

Met Pasen in het vooruitzicht komt dit recept bij ons ieder jaar wéér op tafel. Niets is lekkerder dan een verse lamsbout van de BBQ, lekker gevuld. De perfecte roast voor je paasbrunch!

BBQ MUST HAVES

INGREDIËNTEN

Voor 6-8 personen

1,5kglamsbout
2tenenknoflook, fijngehakt
2stukssjalotten, fijngehakt
4eetlepelsolie
30gramkervel, vers, fijngehakt
30grambasilicum, vers, fijngehakt
80gramroomboter, zacht
4sneeënwit brood, mag droog zijn
1stukseiwit
50grampistachenoten, fijngehakt
1rolkeukentouw
25gVenison wild game rub  - Oakridge
  aluminiumfolie

BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE

  • Haal het vlees uit de koeling en laat dit minimaal een uur op kamertemperatuur komen;
  • BBQ opstoken naar 180ºC, indirect;
  • Snijd de knoflook en sjalotten fijn en smoor ze in de olijfolie glazig in een steelpannetje;
  • Maal de gehakte kruiden met de boter, brood, knoflook en sjalot tot een pasta in de keukenmachine; Voeg de eiwitten, zout en peper naar smaak toe. Meng de gehakte noten erdoor;
  • Dep het vlees droog met keukenpapier en leg op opbindtouw. Rub van binnen en buiten met de Venison & game rub en vul vervolgens met de notenboter. Rol de bout op en bindt op met het keukentouw (Wil je weten hoe? Check deze video van Chef Leonard);
  • Steek de kernthermometer in het midden van het vlees (niet in de vulling) en zet een alarm op de gewenste kerntemperatuur;
  • Leg de lamsbout indirect op de BBQ, voeg een handje rookhout toe en laat garen tot de gewenste kerntemperatuur;
  • Laat de lamsbout daarna nog 15 minuten onder alu-folie rusten;
  • DIG IN!

BBQTIP

Lamsvlees is het lekkers medium op 55-56ºC kerntemperatuur.

Totale bereidingstijd ca. 1,5 uur.

Serveer deze lamsbout met een koude aardappelsalade en maiskolfjes van de BBQ.

 

EET SMAKELIJK BBQ HERO'S & VROLIJK PASEN

ILSE van BBQ SHOP Limburg

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »