• lorem ipsum

CHEESEBURGER-BACON DIP uit het boek BBQ SNACK ATTACK door Jord Althuizen

13 Jun 2023
door Jord Althuizen

Recept uit BBQ SNACK ATTACK door Jord Althuizen

Waar we met smokey goodness ook staan, als we een hamburger op het festival of cateringmenu hebben staan weten we een ding zeker: smoker heet opstoken, mouwen opstropen en vlammen! In snack attack tref je daarom ook zeker mooie burgerrecepten aan. Maar wat is beter? Meer, of minder burgerrecepten? Juist! Dit burgerrecept kun je beschouwen als het ‘deconstructed’ burgerrecept waarmee jij in no time de perfecte smaak van de beste bacon loaded cheeseburger op tafel zet voor veel van je bbq-buddy’s. Ga wel voor die mini burger buns die je even kort toast, een krokant broodje dipt namelijk net even wat makkelijker.

Ingrediënten (voor 4 personen)

 

DIP

10 plakken gerookt ontbijtspek

2 rode uien, gesnipperd

400 g rundergehakt

250 g roomkaas

125 g geraspte cheddar

125 g geraspte provolone

2 el worcestershiresaus

2 el gele mosterd

1 tl knoflookgranulaat

2 tomaten, zaad verwijderd, in blokjes

zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

 

2 augurken, fijngesneden

4 el bieslook, fijngehakt

chips & kleine getoaste burger buns

 

Benodigdheden

BBQ met deksel of smoker

handje (geweekte) rookhoutsnippers (zoals eiken of hickory)

skilletvan ca. 25 cm diameter

 

Bereidingswijze

Duur: voorbereiding 10 minuten, bereiding 45 minuten

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160°C is bereikt. Zet de skillet op de BBQ en verwarm deze goed voor. Bak de bacon in de skillet krokant en haal deze uit de pan. Bak de rode ui en het gehakt kort aan in het baconvet en roer goed door. Meng eerst in een kom de overige ingrediënten voor de dip goed door elkaar. Verkruimel de krokante bacon en voeg 2/3 toe aan het gehakt. Voeg het rookhout toe aan de gloeiende kolen en doe vervolgens de gemengde ingrediënten bij het gehakt in de skillet, roer goed door elkaar en laat nog circa 30-40 minuten in de BBQ staan.

Haal de skillet van de BBQ, garneer met augurk, bieslook en de bewaarde baconcrumble en serveer met nachochips en/of getoaste mini burger buns.

 

*FotocreditsRemko Kraaijeveld

!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies