• Lorem ipsum

RÖMERTOPF BRICKNIC - VEGGIE CURRY - BBQ HERO

16 Sep 2021
door Ilse Grooten

VEGGIE CURRY UIT DE BRICKNIC

Deze eenpersoons ovensteen-steenoven is de "must have" van dit moment. Eerst even een korte uitleg over hoe je deze kooksteen het best kunt gebruiken.

Vul de "Brick" met ingrediënten naar eigen smaak, eigenlijk kun je er ieder éénpans/ovengerecht in bereiden. In de ‘Brick’ kunnen allerlei ingrediënten op een gezonde manier bereid worden. Na het vullen sluit je de Bricknic en zet je hem in de oven, BBQ, open haard of je kampvuur. Even wachten en smullen maar! Leuk is natuurlijk als iedere eter z'n eigen "brick" heeft.

Voor gebruik moet het deksel zo’n 15 minuten in koud water worden geplaatst. Het deksel neemt het vocht op, dit verdampt tijdens het bakproces waardoor de de ingrediënten gaar stomen. Smaak, vitaminen en voedingsstoffen blijven zo maximaal behouden, toevoeging van vet is uiteraard niet nodig. En dankzij de perfecte warmteverdeling gaart de inhoud gelijkmatig. De kooksteen mag na gebruik in de vaatwasmachine.

BBQ MUST HAVES

INGREDIËNTEN

Voor het vullen 1 Brick

250gramkastanje champignons
1kleinecourgette
1 rode paprika
2 winterpenen
2groteaardappelen
blaadjeslimoenblad
1blikjekokosmelk (400 ml)
1theelepelgele currypaste naar keuze
3druppelsvissaus
1/2theelepelkurkuma
1/2theelepelgemalen komijn
1/2theelepelpalmsuiker
druppelssoyasaus
eetlepelsesamzaad
15gramverse koriander
 naar smaakgemalen peper & chilipoeder

BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm je oven of kamado tot 220°C of zorg dat je open haard of kampvuur goed brandt.
  • Snij de courgette, paprika en wortel in grove stukken, halveer de champignons.
  • Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken.
  • Meng de kokosmelk met de gele curry paste, vissaus, alle kruiden en de suiker.
  • Vul de Brick met de rauwe gesneden groenten en aardappels, het kokosmelk-kruiden mengsel en voeg de limoenblaadjes toe.
  • Roer even goed door.
  • Bak de brick in de over, op de bbq of in open vuur 30-40 minuten.
  • Toast ondertussen de sesamzaadjes en hak de verse koriander grof, gebruik de zaadjes en de koriander als garnering.
  • Serveer bij dit gerecht warme basmati of jasmijn rijst.

 

BRICKNIC TIP

  • Vindt jij andere groenten lekker, varieer gerust, alles kan en mag!
  • Check deze link voor meer Bricknic recepten.

 

SMAKELIJK ETEN BBQ HERO'S!

ILSE van BBQ SHOP Limburg

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »