• lorem ipsum

Smoked Scottish Egg

3 Apr 2023
door Dave Thimister

Smoked Scottish Egg

Ei, ei, ei want een ei hoort er met Pasen bij. En natuurlijk maken wij Ei op de BBQ. Dus stook die BBQ lekker op tijdens het eieren zoeken en maak je hele familie blij met een Smoked Scottish Ei! Dit recept is overigens voor 4 personen en serveer je als bijgerecht bij bijvoorbeeld een paasbrunch of uitgebreid laat (paas)ontbijt.

Ingrediënten

  • 500 gram Half om half gehakt
  • 200 ml melk
  • 1 losgeklopt ei
  • 60 gram panco of paneermeel
  • 20 gram Kosmos Hot dirty bird rub
  • 2 Sjalotjes
  • 10 gram Bieslook
  • 10 gram Peterselie
  • 2 teentjes Knoflook
  • LetzQ garlic rub
  • 4 Eieren
  • 12 plakken Gerookt Spek
  • 1 fles BBQ-saus naar keuze (wij kozen voor een zoete saus van Three Little Pigs i.v.m. pittige rub)

 

Bereiding

Stel de BBQ in op 150 graden volledig indirect.

Kook de eieren hard of zacht wat je voorkeur heeft. Zodra de eieren de gewenste garing hebben gelijk terug koelen met ijswater om het stollen te stoppen.

Snijd de knoflook, sjalotjes en de kruiden zeer fijn.

Meng dit door het gehakt samen met de Panco of paneermeek, de melk, de Kosmos Hot dirty bird rub en het losgeklopte ei.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen.

Neem een stukje vershoudfolie en maak daar het gehakt plat op, leg het ei in het midden van het gehakt, vouw nu voorzichtig het gehakt rond het ei en zorg dat het ei mooi in het midden zit. 

Bestrijk de “bal” heel lichtjes met BBQ-saus en wikkel 3 plakken spek rond de bal zodat de gehele bal bedekt is.

Rol vervolgens de ballen lichtjes door de LetzQ garlic rub voor een beetje structuur.

Leg de ballen op het rooster (voeg naar smaak rookhout toe, appelof kers) en gaar ze tot het gehakt ongeveer 60 graden, smeer ze nu weer licht in met BBQ-saus en gaar ze door tot een kern van 70 graden.

Haal de ballen van de BBQ en snijd ze voor het serveren doormidden.

Uiteraard kun je ook variëren met andere soorten gehakt en kruiden, wees vooral creatief en maak er een smaakvolle Paasbrunch van!!

 

Groeten,

Dave van BBQ Shop Limburg

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies