BBQ Blog - Toinkballs met Jalapeno cheddar vulling - Dave Thimister - Barbarossa BBQ - BBQ Shop Limburg
  • Lorem ipsum

Toinkballs met Jalapeno cheddar vulling - Dave Thimister - Barbarossa BBQ

15 Feb 2022
door Dave Thimister - Barbarossa BBQ

Toinkballs met Jalapeno cheddar vulling

Borrelhap voor 6 personen of hoofdgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten 

 

Bereidingswijze

BBQ opstarten en instellen op 120 graden en een indirecte opstelling.

Kippendijnen in blokjes snijden en in de vriezer leggen na twee uur de dijen fijn snijden met een schep met op een kunststof snijplank. Hak ook de ui & knoflook fijn en meng deze erdoor samen met de rub.

Halveer de plakjes cheddar rol hierin steeds 1 schijfje jalapeño in op. Rol balletjes van ca. 45 gram en vul deze met de kaas & jalapeño.

Vervolgens wikkel je een plakje spek om elk balletje balletje. Zet eventueel even vast met een tandenstoker.

Voeg een goed stuk kersen hout toe en rook de toinkballs 30-35 minuten. 

Smeer ze vervolgens in met je de BBQ saus en laat ze nog 15 minuten op de bbq liggen.

Als de bbq saus mooi gekarameliseerd is serveer je ze, eventueel met wat extra saus & jalapeñol’s.

 

Smakelijk!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »