• lorem ipsum

OFYR VARKENSHAAS DELUX

11 Dec 2022
door Dave Thimister

Varkenshaas Delux makkelijk en snel op de OFYR, maar op een kamado kan het zeker ook!

1 stuks Iberico varkenshaas van 200-300 gram
3 plakken brie
3 plakken gerookt ontbijtspek
10 gram Kosmos Hot Dirty Bird
150 gram Oesterzwammen
1 trosje Cherrytomaat met steel
½ Venkelknol
¼ Flespompoen

VOORBEREIDING VLEES
Snijdt de varkenshaas in de lengte in drie gelijken stroken in. Let op snij de varkenshaas niet helemaal door, het dikke gedeelte moet vast blijven.
Vervolgens rub je het vlees in met Hot Dirty Bird rub van Kosmos een zeer smaakvolle rub met een pitje. 
Vervolgens vlecht je de varkenshaas en zet je het open uiteinde vast met een prikker. Of als je op je OFYR een spiezenset hebt, dan spies je de varkenshaas gevlochten op de spies.

Vervolgens kun je deze een eindje van het vuur af langzaam garen naar een kerntemperatuur van 55 graden. Ondertussen maak je al je groenten schoon en snijdt deze in mooi plakken en bak je deze gaar en bruin op de rand van de OFYR(of in een skillet op je kamado). Bak ook de plakken spek alvast bruin.

Als het vlees een kern van 55 graden heeft bereikt leg je er een paar dunne plakken brie op en dekt het af met spek. Let op dat de kerntemperatuur van het vlees niet boven de 60 graden komt.
Als de brie mooi zacht is en de groentes mooi gekleurd zijn. Serveer je alles op een houtenplank of een mooi bord. Smullen maar met Kerst!

 

Dit recept is voor 2 personen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »