Een perfecte combi van krokant deeg, romige burrata en de frisse kick van zelfgemaakte pesto.
Recept Pesto (of je koopt een héle goeie!):
- 2 flinke tenen knoflook of knoflookpoeder
- flinke snuf grof zeezout
- 1/2 cup geroosterde pijnboompitten
- een flinke handvol verse basilicumblaadjes
- goeie pecorino, 50 gram
- lekkere olijfolie, voeg zoveel toe tot de pesto van je lepel loopt
Recept verder topping p.p.:
- 6 cherry tomaatjes, halveren en bakken op de snijzijde in olijfolie. Bak twee tenen knoflook met schil mee.
- flinke handvol rucola
- bol burrata
- olijfolie
- crema de Balsamico
Rol je deegbal uit, besprenkel met olijfolie en klap dubbel, bak deze dubbelgevouwen in je pizza oven tot deze gaar is. Haal de dubbelgevouwen pizza uit de oven en klap open. Bestrijk met pesto, bestrooi rijkelijk met rucola, voeg een burrata bol opengesneden toe, bestrooi met chilli vlokken, voeg de gebakken cherrytomaatjes. Maak af door de binnenkant te besprenkelen met olijfolie, crema balsamico en een bpaar blaadjes basilicum.
Hulp nodig check dat dit filmpje
Tip van Ilse! Varieer met parmaham en een vleugje truffelolie voor een luxe twist!
Geniet van deze smaakexplosie waarbij elke hap mediterrane vibes uitstraalt. Serveer met een stevig glas rode wijn of een frisse bubbel en je hebt een gerecht dat indruk maakt – of het nu een doordeweekse traktatie is of een feestelijke avond met vrienden.
Bon appetito, Ilse