Zin in een smaakbom van de barbecue? Deze Koreaanse BBQ kip van BBQ SHOP Limburg combineert sappig kipdijvlees met een pittige, lichtzoete marinade op basis van gochujang en IPA. Perfect gegrild boven direct vuur en heerlijk als topping op een bao bun of geserveerd met kimchi. Een ideale keuze voor liefhebbers van kruidige, Aziatisch geïnspireerde BBQ-gerechten!
Ingrediënten:
- 1.5 kg Kipdijvlees
- 125 ml IPA
- 1,5 el zwarte sojasaus
- 1 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl suiker
- 2 tl sesamolie
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 tl rijstazijn
Bereidingswijze:
Meng alle bovengenoemde ingredienten tot een marinade, voeg toe aan de kip en laat 1-3 uur marineren. Daarna afgrillen op de bbq boven direct vuur op 180-220ºC. Tot een kern van minimaal 72ºC
Serveertip: Bestrooi na grillen met geroosterde sesamzaadjes en bosui. Lekker op een bao bun of met kimchi.