Ingrediënten
- 2 Maria-koekjes
- 1 XXL-marshmallow
- 1 stukje Côte d’Or melkchocolade (ongeveer 10 g)
- Een scheutje melk (optioneel, voor erbij)
Bereiding
- Voorbereiden
Zet alle ingrediënten klaar op een bordje. Zorg dat de kinderen een veilige plek hebben bij het vuur of bij een barbecue (onder toezicht!). - Marshmallow roosteren
Steek een satéprikker of metalen stok in de XXL-marshmallow. Houd deze voorzichtig boven de warmtebron.- Tip voor kinderen: vraag een volwassene om te helpen bij het vuur!
Draai langzaam totdat de marshmallow aan alle kanten goudbruin kleurt en vanbinnen zacht is (neem de tijd, XXL marshmallow hebben ook XXL tijd nodig).
- Tip voor kinderen: vraag een volwassene om te helpen bij het vuur!
- Opbouwen
- Leg één Maria-koekje op een bord.
- Leg hier direct je geroosterde marshmallow op (pas op: heet!).
- Leg het stukje Côte d’Or chocolade bovenop de warme marshmallow: door de hitte zal de chocolade licht smelten.
- Dek af met het tweede Maria-koekje en druk zachtjes aan.
- Genieten
Laat de s’more 10 seconden rusten zodat de chocolade nog wat zachter wordt, maar niet geheel wegloopt.
Serveertip:
- Lekker met melk: Schenk een klein glaasje warme (of koude) (anijs)melk voor erbij – dat past perfect bij de smeuïge chocola.
- Variatie met fruit: Probeer er een plakje banaan of aardbei tussen te stoppen voor een frisse twist.
- Presentatie-idee: Je kunt ook alles in een ovenschaal opbouwen en er een S'mores tiramisu van!