• lorem ipsum

BEER & BBQ EXPERIENCE - Frisse Boerenkool Salade

6 Mei 2025
door Rick Grooten

Ingrediënten voor 4 personen.

Salade ingrediënten

  • 200 g verse boerenkool (zonder nerven, fijngesneden)
  • 2 el limoen olijfolie (Puur Olijf)
  • Snufje zeezout

Ingrediënten voor de dressing

  • 1 rijpe avocado
  • 1 teen knoflook (fijngehakt of geperst)
  • 1,5 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie(Puur Olijf)
  • Zout en peper naar smaak

Voor de topping

  • 100 g granaatappelpitjes

 

Bereidingswijze

Masseer de boerenkool: Doe de fijngesneden boerenkool in een grote kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie en een snufje zeezout toe. Masseer de kool even stevig met je handen. Hierdoor wordt de structuur zachter en beter verteerbaar.

Maak de dressing: Doe de avocado, knoflook, rodewijnazijn en olijfolie in een blender of gebruik een staafmixer. Pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de salade: Voeg de avocado-knoflookdressing toe aan de gemasseerde boerenkool. Meng goed zodat alle blaadjes bedekt zijn.

Garneer: Strooi de granaatappelpitjes over de salade vlak voor het serveren.

Serveeradvies

Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij een BBQ gerecht (bijv. Heilbot in witbiermarinade) of geroosterde groenten maar kan ook als een voedzame lunch . Je kunt eventueel nog wat geroosterde noten of feta toevoegen voor extra bite of romigheid.

Als geen boerenkool verkrijgbaar is kun je ook een Italiaanse vervanger voor boerenkool gebruiken: cavolo nero – ook wel bekend als zwarte kool of Toscaanse palmkool.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies