Ingrediënten voor 4 personen.
Salade ingrediënten
- 200 g verse boerenkool (zonder nerven, fijngesneden)
- 2 el limoen olijfolie (Puur Olijf)
- Snufje zeezout
Ingrediënten voor de dressing
- 1 rijpe avocado
- 1 teen knoflook (fijngehakt of geperst)
- 1,5 el rodewijnazijn
- 2 el olijfolie(Puur Olijf)
- Zout en peper naar smaak
Voor de topping
- 100 g granaatappelpitjes
Bereidingswijze
Masseer de boerenkool: Doe de fijngesneden boerenkool in een grote kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie en een snufje zeezout toe. Masseer de kool even stevig met je handen. Hierdoor wordt de structuur zachter en beter verteerbaar.
Maak de dressing: Doe de avocado, knoflook, rodewijnazijn en olijfolie in een blender of gebruik een staafmixer. Pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de salade: Voeg de avocado-knoflookdressing toe aan de gemasseerde boerenkool. Meng goed zodat alle blaadjes bedekt zijn.
Garneer: Strooi de granaatappelpitjes over de salade vlak voor het serveren.
Serveeradvies
Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij een BBQ gerecht (bijv. Heilbot in witbiermarinade) of geroosterde groenten maar kan ook als een voedzame lunch . Je kunt eventueel nog wat geroosterde noten of feta toevoegen voor extra bite of romigheid.
Als geen boerenkool verkrijgbaar is kun je ook een Italiaanse vervanger voor boerenkool gebruiken: cavolo nero – ook wel bekend als zwarte kool of Toscaanse palmkool.