BBQ Recepten Blog - Kerstburger met Smeltkaas & Cranberry-BBQ Glaze - BBQ Shop Limburg
  • lorem ipsum

Kerstburger met Smeltkaas & Cranberry-BBQ Glaze

24 Nov 2025
door Ilse Grooten

Met kerst mag het allemaal nét wat specialer. 100% Angus burgers zijn sappig, rijk van smaak en krijgen een feestelijke twist met een huisgemaakte cranberry-BBQ glaze. Geserveerd op een geroosterd briochebroodje met romige smeltkaas vormt dit hét ultieme kerstgerecht voor buiten op de BBQ.

 

Ingrediënten (4 burgers)

Voor de Angus burgers

  • 4 Premium 100% Angus burger patties verkrijgbaar in de shop

  • 4 brioche burgerbuns

  • 4 plakken smeltkaas (Cheddar, Raclette of Emmentaler)

  • Verse sla (romaine of krulsla)

  • 1 tomaat, in plakken

  • Boter of olie om de buns te toasten

Voor de cranberry-BBQ glaze

  • 150 g cranberry compote

  • 3 el BBQ-saus (bij voorkeur smoky)

  • 1 el honing

  • 1 tl balsamicoazijn

  • Snufje zout

Optioneel bijgerecht

  • Geroosterde aardappelpartjes met rozemarijn

Bereiding

1. Maak de cranberry-BBQ glaze

Meng de cranberry compote, BBQ-saus, honing en balsamico in een klein pannetje.
Laat 5–10 minuten zachtjes inkoken tot een stroperige glaze.
Zet apart.

2. Bereid de Angus burgers

Steek de BBQ aan en richt in op direct grillen op 200–220°C.
Grill de burgers 3–4 minuten per kant, totdat ze een mooie korst hebben.

3. Cheese melt

Leg op elke burger een plak smeltkaas.
Sluit de BBQ 1 minuut om de kaas perfect te laten smelten.

4. Toast de buns

Snijd de briochebroodjes open en toast ze kort op de BBQ voor extra smaak en structuur.

5. Opbouwen van de kerstburgers

  • Smeer de onderkant van het broodje licht in met cranberry-BBQ glaze

  • Leg er een knapperig slablad op

  • Plaats de hete Angus burger erop

  • Voeg tomaat toe

  • Lepel extra glaze over de smeltkaas

  • Plaats de bovenste bun en prik eventueel af met een takje rozemarijn voor een feestelijke look

Serveer-tip

Deze kerstburgers zijn heerlijk met geroosterde aardappelpartjes, gebakken in olie met rozemarijn en knoflook. Serveer met een glas donker abdij bier of een kruidige rode wijn.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies