Met kerst mag het allemaal nét wat specialer. 100% Angus burgers zijn sappig, rijk van smaak en krijgen een feestelijke twist met een huisgemaakte cranberry-BBQ glaze. Geserveerd op een geroosterd briochebroodje met romige smeltkaas vormt dit hét ultieme kerstgerecht voor buiten op de BBQ.
Ingrediënten (4 burgers)
Voor de Angus burgers
4 Premium 100% Angus burger patties verkrijgbaar in de shop
4 brioche burgerbuns
4 plakken smeltkaas (Cheddar, Raclette of Emmentaler)
Verse sla (romaine of krulsla)
1 tomaat, in plakken
Boter of olie om de buns te toasten
Voor de cranberry-BBQ glaze
150 g cranberry compote
3 el BBQ-saus (bij voorkeur smoky)
1 el honing
1 tl balsamicoazijn
Snufje zout
Optioneel bijgerecht
Geroosterde aardappelpartjes met rozemarijn
Bereiding
1. Maak de cranberry-BBQ glaze
Meng de cranberry compote, BBQ-saus, honing en balsamico in een klein pannetje.
Laat 5–10 minuten zachtjes inkoken tot een stroperige glaze.
Zet apart.
2. Bereid de Angus burgers
Steek de BBQ aan en richt in op direct grillen op 200–220°C.
Grill de burgers 3–4 minuten per kant, totdat ze een mooie korst hebben.
3. Cheese melt
Leg op elke burger een plak smeltkaas.
Sluit de BBQ 1 minuut om de kaas perfect te laten smelten.
4. Toast de buns
Snijd de briochebroodjes open en toast ze kort op de BBQ voor extra smaak en structuur.
5. Opbouwen van de kerstburgers
Smeer de onderkant van het broodje licht in met cranberry-BBQ glaze
Leg er een knapperig slablad op
Plaats de hete Angus burger erop
Voeg tomaat toe
Lepel extra glaze over de smeltkaas
Plaats de bovenste bun en prik eventueel af met een takje rozemarijn voor een feestelijke look
Serveer-tip
Deze kerstburgers zijn heerlijk met geroosterde aardappelpartjes, gebakken in olie met rozemarijn en knoflook. Serveer met een glas donker abdij bier of een kruidige rode wijn.
















BBQ & MEER
Pizza & meer
BUITENKEUKENS & BUITEN LEVEN
Accessoires
Workshops & Activiteiten
Deals & Cadeauinspiratie
Plan een afspraak










