Kerst staat voor warmte, gezelligheid én natuurlijk… uitzonderlijk goed eten. Dit jaar brengen we die magie naar buiten, rechtstreeks naar de BBQ. Onze Premium Angus Rib-Eyes zijn perfect gemarmerd, boterzacht en ideaal om als feestelijk pronkstuk te serveren. Voeg er gegrilde wintergroenten en een romige rozemarijnboter aan toe, en je hebt een kerstmaal waar iedereen stil van wordt.
Dit heb je nodig voor 4 kerstgasten
Voor de rib-eyes
2–4 Premium Angus Rib-Eyes (afhankelijk van formaat) te bestellen in de shop
Zeezout (bij voorkeur flaky)
Versgemalen zwarte peper
Neutrale olie (zoals druivenpitolie)
Voor de rozemarijnboter
150 g roomboter, op kamertemperatuur
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl citroenrasp
1 el verse rozemarijn, fijngehakt
Snufje zout
Voor de gegrilde wintergroenten
2 pastinaken, in lange parten
3 bospeentjes, gehalveerd
1 kleine pompoen, in blokken
1 rode ui, in kwarten
2 el olijfolie
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl tijm
Snuf zout & peper
Bereiding
1. Maak de rozemarijnboter
Meng alle ingrediënten door elkaar tot een zachte, geurige boter. Rol op in bakpapier en zet even koud. Deze boter smelt later prachtig over de warme rib-eye.
2. Bereid de groenten
Meng de wintergroenten met olijfolie, paprikapoeder, tijm, zout en peper.
Grill ze indirect op 180°C tot ze zacht worden en mooie grilstrepen krijgen (30–40 minuten).
3. De Rib-Eyes voorbereiden
Haal de rib-eyes 30 minuten voor het grillen uit de koelkast. Wrijf ze licht in met olie en kruid royaal met zout en peper.
4. Grillen op hoog vuur
Verhit de BBQ tot 250–300°C direct.
Schroei de rib-eyes 1,5–2 minuten per zijde voor een mooie korst.
Verplaats ze naar de indirecte zone en laat garen tot een kerntemperatuur van 52–54°C voor perfect medium-rare.
Laat 5 minuten rusten onder folie.
5. Afwerken
Serveer de rib-eyes met een royale plak rozemarijnboter die meteen begint te smelten. Voeg de gegrilde wintergroenten toe en maak het geheel af met een klein beetje flaky zout.
Serveer-tip
Combineer dit gerecht met een glas volle rode wijn, bijvoorbeeld een Shiraz - Kings of Prohibition of de Syrah - Terra Linda. En wil je het helemaal afmaken? Grill een paar sneetjes zuurdesembrood kort aan en gebruik ze om de gesmolten boter op te vangen — kerstmagie gegarandeerd.
















BBQ & MEER
Pizza & meer
BUITENKEUKENS & BUITEN LEVEN
Accessoires
Workshops & Activiteiten
Deals & Cadeauinspiratie
Plan een afspraak










