VIS IT IS!
En dan is de zo geliefde "vastelaovend" met stille trom aan ons voorbij gegaan. Traditioneel begint direct na de vastelaovend op as-woensdag een periode van vasten. Vasten tot aan Pasen. Op as-woensdag luiden we deze periode normaal gesproken in met "Hiering Biete" (haring happen), maar ook daarvoor kunnen we nu niet in onze stamkroeg terecht. Dus tijd voor een lekker visje van de BBQ. Dit recept maak ik al sinds 2013, ik blijf er blij van worden. Ik gebruik in dit recept makreel maar voor de variatie kun je ook iedere ander visje mét huid gebruiken.
BBQ MUST HAVES
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
2 | stuks | makreel à 300g, schoon |
1 | citroen, sap en rasp | |
1 | teen | knoflook, fijngehakt |
0,5 | sjalot, fijngehakt | |
1 | eetlepel | olijfolie,, |
16 | gram | kervel, vers, fijngehakt, |
16 | gram | basilicum, vers en fijngehakt |
10 | gram | roomboter, zacht |
2 | stuks | brood, sneetjes of paneermeel |
15 | gram | pistachenoten, gehakt |
2 | theelepels | Fish & seafoodrub Grate Goods |
1 | sinaasappel, in parten |
BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE
- Vis uit de koeling halen, controleren of hij schoon is en droogdeppen.
- BBQ op 180ºC direct stoken. Skillet alvast op het rooster warm laten worden.
- Snijd de knoflook en sjalotten fijn en smoor ze in in de skillet met wat olijfolie glazig. Maal de blaadjes van de
kruiden met de boter, brood, knoflook en sjalot tot een pasta in de keukenmachine. Voeg de
uien, zout en peper naar smaak toe. Meng de noten erdoor. - Bestrooi de makreel van binnen en van buiten met de fish & seafoodrub, vul de vissen met de kruidenvulling en klem tussen het rooster.
- Gaar de vissen in 10-15 minuten op de BBQ bij 180ºC graden, draai regelmatig. Ze zijn gaar als de filet in de kern 55ºC heeft bereikt.
- Haal de vis van de BBQ en haal de vulling eruit. Snijd voorzichtig de filets los en serveer elke filet
met de helft van de vulling en een partje sinaasappel om te besprenkelen.
Beste BBQ HEROES, denk eraan, vis moet zwemmen, of gaan jullie echt vasten?
BBQ TIPS
- Erg lekker met een Hässelback aardappeltje & een kruidige salade;
- Een klemrooster maakt vis bereiden veel makkelijker, maar ook burgers, groenten, fruit, kippnedijen, saté blokjes enz zijn heel makkelijk re bereiden met een klemrooster;
- Stook de BBQ niet te heet, grillen bij 180-200ºC is meer dan voldoende voor vis.
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!