Toinkballs met Jalapeno cheddar vulling
Borrelhap voor 6 personen of hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 900 g kippendijen
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 20g Règâh Rub Smokin’ Hot Chicks
- 10 plakjes Cheddar kaas
- 20 schijfjes jalapeño uit een potje
- 20 plankjes gerookt spek (lange plakken)
- 100ml Blues hog Raspberry Chipotle BBQ Saus
- 1 Kersen rookhout chunk
Bereidingswijze
BBQ opstarten en instellen op 120 graden en een indirecte opstelling.
Kippendijnen in blokjes snijden en in de vriezer leggen na twee uur de dijen fijn snijden met een schep met op een kunststof snijplank. Hak ook de ui & knoflook fijn en meng deze erdoor samen met de rub.
Halveer de plakjes cheddar rol hierin steeds 1 schijfje jalapeño in op. Rol balletjes van ca. 45 gram en vul deze met de kaas & jalapeño.
Vervolgens wikkel je een plakje spek om elk balletje balletje. Zet eventueel even vast met een tandenstoker.
Voeg een goed stuk kersen hout toe en rook de toinkballs 30-35 minuten.
Smeer ze vervolgens in met je de BBQ saus en laat ze nog 15 minuten op de bbq liggen.
Als de bbq saus mooi gekarameliseerd is serveer je ze, eventueel met wat extra saus & jalapeñol’s.
Smakelijk!
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!