WILDZWIJNSTOOF MET CHIPOTLE-ROZIJNEN uit Smokey Goodness Winter BBQ
Oh man, wat was dit een hit! Tijdens een bar koude shoot diep in de Finse sneeuw hing deze stoof te pruttelen boven een vuur tussen twee schuilhutjes in. De verwarmende geur werd met het kwartier sterker, en toen we uiteindelijk konden aanvallen zag je boven de dampende kommen alleen maar glunderende gezichten. Deze combo van robuust wild zwijn, zoet-pittige rozijnen en kruidige koek is misschien wel de beste stoofschotel die we ooit hebben bedacht, maar het oordeel is aan jou – maken dus!
Ingrediënten (voor 4-6 personen)
CHIPOTLE-ROZIJNEN
60 ml chipotle-tabasco
60 ml worcestersaus
60 ml sherryazijn
75 g blanke rozijnen
75 g rozijnen
50 g boter
1,2 kg everzwijnstoofvlees, in stukjes van 2 cm gesneden
3 winterpenen, geschild en in blokjes gesneden
3 knoflooktenen, grof gehakt
600 g krielaardappels in de schil
150 ml rodewijnazijn
1 l rode wijn
500 ml water
5 takjes tijm
5 laurierblaadjes
1 el jeneverbessen
2 el pimentkorrels
400 g kastanjechampignons
200 g zilveruitjes, uitgelekt
zout en versgemalen zwarte peper
350 g ontbijtkoek, in kleine blokjes gesneden
Benodigdheden
kampvuur of open BBQ
Dutch oven
Soeplepel
Bereidingswijze
Duur: voorbereiding 1 dag, bereiding 4 uur
Meng de tabasco met de worcestersaus en sherryazijn. Voeg alle rozijnen toe en laat ze
een nacht wellen.
Bouw een kampvuur of stook een open BBQ op en verwarm hierboven de Dutch oven. Smelt de boter in de pan en laat hem bruin worden, voeg het vlees toe en bak het al roerend rondom bruin. Doe de winterpeen, knoflook en krielaardappels erbij en schep goed om. Voeg de overige ingrediënten behalve de ontbijtkoek toe en laat het geheel
circa 3,5 uur zachtjes sudderen boven het vuur, tot het vlees mals en zacht is geworden.
Schep met een soeplepel de helft van het vocht uit de pan en vermeng het vocht zorgvuldig met de ontbijtkoek. Voor een mooi resultaat zorg je dat er geen klontjes meer in zitten en de ontbijtkoek goed is opgelost. Doe dit koekmengsel in de pan, roer goed en laat de wildzwijnstoof nog circa 30 minuten trekken tot hij is ingedikt.
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!