• lorem ipsum

BBQ ZALMFILETS

25 Apr 2024
door Rick Grooten

Zalmfilets met een Honing-Dille Glazuur van de BBQ - Licht, fris en absoluut verrukkelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

1plankje of velCederhout
4stuksZalmfilet, elk 150-200 gram
4eetl.Honing
2eetl.Dijon mosterd
2eetl.Verse tijm, fijngehakt
1eetl.Fin & Feather rub van Plowboy’s

 

Bereidingswijze

  • Week de cederhouten plank minimaal 1 uur in koud water. 
  • In een kleine kom, meng de honing, Dijon mosterd, tijm, zout en peper samen tot een glazuur.
  • Verwarm de barbecue indirect op 180ºC.
  • Bestrooi de zalmfilets met de rub en bestrijk de zalmfilets aan beide kanten royaal met het honing-dille glazuur. Leg ze van elkaar af op de cederhouten plank/vel.
  • Plaats de zalm op de BBQ en gaar ongeveer 6-8 minuten tot een kerntemperatuur van 44-48ºC.
  • Serveer direct, eventueel met extra glazuur aan de zijkant.

     

Tips
  • Voeg wat verse geraspte gember toe aan het glazuur voor een oosters tintje.
  • Dit recept is lekker met geroosterde aardappeltjes en gegrilde groene asperges
 
Smakelijk Rick
 
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!
Reacties
PTS Terbaik
7 Jan 2025
Ik vind de tip om wat geraspte gember toe te voegen voor een oosters tintje ook geweldig, dat zou echt een extra dimensie kunnen geven. Dit gerecht zou inderdaad fantastisch passen bij gegrilde asperges en geroosterde aardappeltjes.
Bezoek ons <a href="https://jakarta.telkomuniversity.ac.id/en/complete-must-have-skills-for-a-modern-web-developer/">Klik hier</a>
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies