• lorem ipsum

BEER & BBQ EXPERIENCE - Doperwtencrème met munt en citroen

6 Mei 2025
door Rick Grooten
Coquilleop een bedje van doperwtencrème, een sublieme combinatie!

Ingrediënten
  • 300 g doperwten (diepvries is prima)
  • 1 kleine teen knoflook (fijngehakt)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el crème fraîche (of mascarpone voor romiger resultaat)
  • 10 blaadjes verse munt
  • Rasp van ½ citroen
  • Sap van ½ citroen
  • Zout en peper naar smaak
Optioneel voor extra flair
  • Scheutje goede olijfolie om af te werken
  • Krokant gebakken pancetta of spekcrumble voor erbovenop
  • Verse tuinkers of waterkers als frisse topping
Bereiding
  1. Breng water aan de kook en blancheer de doperwten 2-3 minuten (tot net gaar). Giet af en spoel koud.
  2. Verhit de olijfolie kort in een pannetje, fruit de knoflook op laag vuur zachtjes (niet bruin laten worden).
  3. Doe doperwten, knoflook, crème fraîche, munt, citroenrasp en -sap in een blender of met staafmixer pureren tot een gladde crème.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur, met een likje olijfolie erover en eventueel topping.
 
Voor ca. 6 personen als bijgerecht bij 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies