DÉ BBQ SHOP LIM"BURGER"
Het aller aller lekkerst vind ik de "klassieke" hamburger. Dat is er naar mijn mening eentje met een half om half burger, bacon, sla en lekker veel mayo & ketchup. Uiteraard is de keuze van het vlees en de bereidingswijze ervan alles bepalend voor de smaak. Dus ga zeker voor een kwaliteitsburger, het liefst lokaal geshopt en kies er een goeie smaakvolle ketchup bij!
De fun van het maken van deze burger begint mijns inziens al bij het shoppen van de juiste ingrediënten. Voor mij betekend dat een ritje maken door het mooie heuvelachtige Zuid-Limburg naar Heuvel Angus & Varkenshoederij Kuusj voor het shoppen van m'n vlees. Toeval wil dat je het vlees van Heuvel Angus & Kuusj vaak ook bij ons in de winkel kunt kopen..... Wil je een keer echter hamburger broodjes dan zijn de burger brioche broodjes van Brood van KOOS een aanrader.
BBQ MUST HAVES
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
0.5 | kg | ongekruid gehakt van Heuvel Angus |
0.5 | kg | ongekruid gehakt van Kuusj |
4 | plakken | Kuusj gerookt spek |
20 | gram | Salt Pepper Garlic Rub van Kosmo's |
1 | sjalotje, ragfijn gesneden | |
1 | eetlepel | tijm, vers fijngehakt |
1 | eetlepel | worcestersaus |
4 | stuks | Brioche broodjes, kies een flink formaat, te koop bij |
0.5 | rode ui, in ringen fijn gesneden | |
1 | vlees tomaat | |
12 | plakjes | augurk |
4 | blaadjes | krulsla |
ketchup | ||
mayonaise | ||
olijfolie |
BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE
- BBQ opstoken naar 225ºC direct en indirect (divide & conquer)
- Meng beide soorten gehakt met het ei, de rub, het sjalotje, tijm en de worchestersaus.
- Kneed de burger goed door, voeg paneermeel toe tot het gehakt weer net zo droog aanvoelt als voor het toevoegen van het ei.
- Kneed nogmaals goed door en maak 4 gelijke burger met de hamburger press of met de hand.
- Snij de rode ui in ringen, de vleestomaat in plakken en maak de krulsla schoon.
- Snij de hamburger broodjes doormidden en bestrijk met olijfolie.
- Grill de burgers op de BBQ, bak de bacon mee tot deze knapperig is. Grill de burgers eerst tot ze mooie bruine grillstrepen hebben, dit gaat geweldig op GrillGrates, hier kunnen de vlammen namelijk niet doorheen slaan.
- Leg ze daarna indirect op de BBQ om verder te garen tot ze een kerntemperatuur van 56-60°C (zie de tip!).
- Na het grillen laat je de burger afgedekt 7 minuten rusten.
- Ondertussen grill je de broodjes tot ze licht bruin zijn.
- En nu stapelen maar! Beleg je broodje in de volgende volgorde: ketchup, krulsla, hamburger, tomaat, bacon, rode ui, augurk.
- Maak de Lim"burger" af met een heerlijke klodder mayo.
- Serveer de burger op vetvrij papier!
BBQTIP
- Als je van medium houdt gril je je burger tot een kerntemperatuur van 56 °C. Wil je je burger medium gebakken, hanteer dan 60 °C als kerntemperatuur.
- Eet deze burger met komkommer stukje die je vooraf hebt aangemaakt met azijn, olie en suiker!
SMAKELIJK ETEN BBQ HERO'S!
RICK van BBQ SHOP Limburg
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!